Vabilo na predstavitev 17. knjižice iz zbirke Umetnine v žepu – Občinska stavba v Novi Gorici (Alenka Di Battista in Katarina Mohar)

Vljudno vas vabimo, da se v torek, 10. marca 2020, ob 18. uri, v veliki dvorani občinske palače v Novi Gorici, udeležite predstavitve sedemnajste knjižice iz zbirke Umetnine v žepu, Občinska stavba v Novi Gorici avtoric Alenke Di Battista in Katarine Mohar.

Predstavitev sedemnajste umetnine v žepu Alenka Di Battista in Katarina Mohar Občinska stavba v Novi Gorici Knjižica Občinska stavba v Novi Gorici prihaja med bralce v pravem trenutku, saj so se že pričela obnovitvena dela na občinski palači, za katero je načrte izdelal Vinko Glanz, eden najbolj zaželenih arhitektov v letih po drugi svetovni vojni. Prisotne bo pozdravila podžupanja Mestne občine Nova Gorica, mag. Elena Zavadlav Ušaj. Urednica zbirke, izr. prof. dr. Marjeta Ciglenečki, se bo z gosti pogovarjala o nastajanju Nove Gorice, o arhitektu Vinku Glanzu in freskantu Slavku Pengovu, o simboliki državnih naročil in seveda o ciljih že potekajoče obnove.

Sodelovali bodo:
dr. Alenka Di Battista
Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Nova Gorica
ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta

doc. dr. Katarina Mohar
ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta
Univerza v Mariboru, Filozofska fakulteta

Simon Kerševan
raziskovalec novogoriške arhitekture in urbanizma
Materia d. o. o.

Katja Kosič
arhitektka konservatorka
Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Nova Gorica